2014. november 16., vasárnap

Vatikán őrjöng

Vatikán őrjöng! 1500 éves biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre


Még 2000-ben fedezték fel a könyvet de titokban tartották a létezését. A könyv Barnabás evangéliumát –Jézus egyik tanítványa– tartalmazza, és azt állítja Jézus nem a kereszten halt meg, sőt még csak nem is volt Isten fia csak egy próféta volt. Arról is ír, hogy Jézus élve távozott a mennyekbe, és Iskarióti Júdás került a keresztre helyette.
Egy Török lap szerint a Bibliát egy csempészbandától kobozták el egy rajtaütéses akciósorozat során. A Bűnbanda antik holmik kereskedésével és csempészésével foglalkozott, valamint illegális ásatásokat végeztek, és rengeteg robbanószert találtak náluk. A könyv becsült értéke körülbelül 40 millió Török líra, ami megközelítőleg 4,2 milliárd forint értékű.
A könyvet vizsgáló szakértők és a Tehrami vallásos szervezetek mind azt állítják, hogy a könyv eredeti. A könyvet aranyozott betűkkel írták lazán összefűzött bőr lapokra, arámi nyelven, ami Jézus anyanyelve volt.
A szöveg az Iszlámhoz hasonló nézeteket követ, ami ellentmond a keresztény új testamentum tanításainak. Jézus a könyv szerint előre látja Muhammad próféta eljövetelét aki az iszlámot fogja alapítani 700 évvel később.
Valószínűleg az egyház óvatosan kiválogatta azokat az evangéliumokat amik ma a biblia mai formáját adják. Barnabás evangéliuma és még talán sok mást is kihagytak a bibliából, favorizálva Máté, Lukács, János, és Márk evangéliumait. Idővel sok más evangélium is felszínre került, mint a holt tengeri tekercsek, és a gnosztikus evangélium, de ez utóbbi a Vatikánt meglehetősen izgatja.
A Vatikán arra kérte a Török hatóságokat, hogy hadd vizsgálják meg a könyv tartalmát az egyház falain belül. Most hogy a könyvet megtalálták, vajon elfogadják majd mint bizonyítékot? Vagy tagadni fogják az egészet?
Sokak számára ez reménysugarat jelent, hiszen ennek hatására a hívők talán rájönnek, hogy az imádatuk tárgya az tetszőleges; minden szöveg, kifejezetten a vallásos írások jelentése értelmezéstől függ.
Mit jelent ez az ateisták, agnosztikusok számára? Vajon tényleg valódi a könyv? Vagy hamis? Számít egyáltalán? Remélhetőleg a vallásos emberek kérdéseket fognak feltenni ennek hatására ahelyett hogy valamit vakon hinnének.
De ne dobálózzunk azzal, hogy „Én mondtam neked, hogy nem így van”! A hit legnagyobb veszélye az, amikor az ember azt hisz amit hinni szeretne, és minden egyéb ellene szóló bizonyítékot semmibe vesz, főleg akkor, ha az új bizonyíték alapjaiban rengeti meg a hitrendszerét. És ennek az oka az ego csapdája; visszautasítani / kritizálni másokat amiért nem olyanok mint Te.
Évszázadokon át a vak hit védelme háborúkat, erőszakot, diszkriminációt, és rabszolgaságot teremtett ami végül a mai civilizációhoz vezetett; és ezalatt hazugságokkal védték ezeket. Ha jobban tudod, cselekedj is úgy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése