2012. március 11., vasárnap

Miből is van????

Olvasd el! Tanulságos.

A margarint eredetileg pulykák hizlalásához fejlesztették ki.

Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt,
befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez
egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért
sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként.

Hogy tetszik?

Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.

Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?

Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!

Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.

A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a
margarinban 5 gramm.

A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és
érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott
vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi
tanulmány szerint.

A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok
felszívódását.

A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a
margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.

A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.

A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.

És most a margarinról...

Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban.

Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát.

Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin)
szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti.

A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.

Rontja az anyatej minőségét.

Csökkenti az immunrendszer reakcióját.

Csökkenti az inzulin reakcióját.

És íme a legmegdöbbentőbb tény...

EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!

A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy
MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az
életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt
jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).



Ki lehet próbálni a következőt:

Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen!



Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:



Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni
(ez azért sejtet valamit).
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok
nem fognak rajta kifejlődni.

Miért?

Mert a margarin majdhogynem műanyag.

Kőolaj származék van benne.

Megolvasztanád a műanyag edényedet rákennéd a pirítósodra?

Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése