Olvasd el! Tanulságos.
A margarint eredetileg pulykák hizlalásához fejlesztették ki.
Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt,
befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez
egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért
sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként.
Hogy tetszik?
Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.
Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?
Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!
Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a
margarinban 5 gramm.
A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és
érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott
vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi
tanulmány szerint.
A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok
felszívódását.
A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a
margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.
A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.
A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.
És most a margarinról...
Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban.
Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát.
Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin)
szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti.
A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.
Rontja az anyatej minőségét.
Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
Csökkenti az inzulin reakcióját.
És íme a legmegdöbbentőbb tény...
EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!
A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy
MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az
életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt
jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
Ki lehet próbálni a következőt:
Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen!
Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni
(ez azért sejtet valamit).
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok
nem fognak rajta kifejlődni.
Miért?
Mert a margarin majdhogynem műanyag.
Kőolaj származék van benne.
Megolvasztanád a műanyag edényedet rákennéd a pirítósodra?
Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")!
A margarint eredetileg pulykák hizlalásához fejlesztették ki.
Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt,
befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez
egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért
sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként.
Hogy tetszik?
Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.
Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?
Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!
Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a
margarinban 5 gramm.
A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és
érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott
vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi
tanulmány szerint.
A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok
felszívódását.
A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a
margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.
A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.
A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.
És most a margarinról...
Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban.
Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát.
Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin)
szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti.
A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.
Rontja az anyatej minőségét.
Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
Csökkenti az inzulin reakcióját.
És íme a legmegdöbbentőbb tény...
EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!
A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy
MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az
életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt
jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
Ki lehet próbálni a következőt:
Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen!
Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni
(ez azért sejtet valamit).
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok
nem fognak rajta kifejlődni.
Miért?
Mert a margarin majdhogynem műanyag.
Kőolaj származék van benne.
Megolvasztanád a műanyag edényedet rákennéd a pirítósodra?
Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése